cultuurcentrum Hasselt

Belgian National Orchestra o.l.v. Jan Willem de Vriend & Stella Chen, viool

Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd voor viool
do 20 jun 2019 - 20.00 u
do 20 jun 2019
20.00 u

"Wedstrijden, dat is iets voor paarden," zei Debussy meer dan een eeuw geleden. De uitspraak geldt nog steeds. Toch beroert de Koningin Elisabethwedstrijd elk jaar opnieuw menig muziekliefhebber.

De wedstrijd die de naam draagt van de koningin die een (erg) groot hart had voor de kunsten, is sinds zijn ontstaan in de jaren '30 uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze referentiepunten voor aanstormend muzikaal talent. Zo geldt de Koningin Elisabethwedstrijd niet alleen als een belangrijke toetssteen voor ambitieuze jonge musici, maar is het concours ook de facto een fantastisch forum waar de hele wereld van de klassieke muziek bijeen komt. 

De 26-jarige Amerikaanse Stella Chen, eerste laureaat Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2019 maakte tijdens de finale indruk met haar puntgave vertolking van het verplichte werk en met een warme, solide toon in het Concerto van Tsjaikovski. Tijdens het laureatenconcert in CCHA speelt ze het fantastische Vioolconcerto van Beethoven. Het Belgian National Orchestra speelt daarbij nog de geliefde, zonnig zomerse Schotse Symfonie nr. 3 van Mendelssohn. Een frisse vrolijk afsluiter van een heerlijk seizoen klassiek.

Felix Mendelssohn- Bartholdy Symfonie nr. 3 in a klein op. 56, De Schotse
Ludwig van Beethoven Concerto voor viool en orkest in re groot, op. 61

programmaboekje

credits

dirigent Jan Willem De Vriend / viool Stella Chen / inleiding Stijn Paredis 
nationalorchestra.be