zo 19 mei 2019 - 15.00 u

La clemenza di Tito van Wolfgang Amadeus Mozart

Opéra Royal de Wallonie
zo 19 mei 2019
15.00 u
  • zo 19 mei 2019
    15.00 u
    Opéra Royal de Wallonie
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In La clemenza di Tito - die met Die Zauberflöte de laatste van Mozarts opera’s vormt - keert Mozart, na een lange weg doorheen de komische opera en het Singspiel, terug naar de opera seria.
 

Deze opera was een opdracht ter gelegenheid van de kroning van de Oostenrijkse keizer Leopold II tot koning van Bohemen. Mozart schreef het werk in amper twee maanden, met de hulp van zijn leerling Süßmayr, die een groot deel van de recitatieven voor zijn rekening nam. Ondanks de korte deadline getuigt dit werk toch van Mozarts artistieke spontaneïteit.
 

La clemenza di Tito biedt niet alleen een complex liefdesverhaal, de opera maakt ook een politiek statement. Mozart laat een heerser zien en horen die niet alleen symbolisch maar ook als privé-persoon in staat is oprecht medelijden uit te drukken. Keizer Tito kiest voor zijn persoonlijke, menselijke gevoel, ook al gaat dit in tegen het landsbelang.
 

De logica van het hart gaat boven die van de staat. De keizer neemt daarmee het risico om een humanistisch perspectief te verkiezen boven het zuiver politieke belang.
 

Naast onze operabus richting Antwerpen, gaan we voor het eerst ook op operabezoek naar Luik. De Opéra Royal de Wallonie, opgericht in 1967, huist in het centrum van Luik en is één van de drie grote Belgische operahuizen. Ontdek dit huis en deze opera, overigens voorzien van een inleiding door Kurt Van Eeghem.

credits

bus naar Luik / vertrek CCHA 13 u / dirigent Thomas Rösner / regie Roussat & Lubek / cast Patrizia Ciofi, Anna Bonitanibus, Leonardo Cortellazzi, Veronica Cangeni, Cecilia Molinari & Markus Suihkonen / inleiding op de bus Kurt Van Eeghem / © Lorraine Wauters
operaliege.be

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring