In C van Terry Riley

ChampdAction, Stedelijk Conservatorium Hasselt & CCHA
di 30
april
  • di 30 apr 2019
    20:00
    concertzaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

CCHA is een open huis en werkt aan samenwerking met verschillende actoren in de stad en verder. In C is een droomproject dat we realiseren in samenwerking met het Stedelijk Conservatorium Hasselt.
 

In C is één van de zeldzame hedendaagse muziekwerken dat door amateurmusici en/of muziekstudenten gespeeld kan/moet worden. De directe beleving is erg groot en de ontlading op het einde van het concert is zowel voor uitvoerders als publiek zeer intens.
 

Historisch gezien is In C van de Amerikaanse componist Terry Riley (1935) één van de allereerste minimal werken. In C was het werk dat later componisten zoals Steve Reich en Phillip Glass inspireerde. Hun betrachting was om met zo weinig mogelijk middelen een zo groot mogelijke expressie teweeg te brengen.
 

Het uiteindelijke proces ligt zo’n beetje tussen improviseren en componeren. ChampdAction, het Antwerpse ontwikkelings- en productieplatform, heeft een jarenlange ervaring in het opzetten van participatieve projecten en voert In C al meer dan 10 jaar op in binnen- en buitenland, soms met groepen van 300 uitvoerders.
 

Intussen ontwikkelde ChampdAction een In C app waarmee je 24 uur op 24 kan meespelen met medespelers vanuit heel de wereld. Wil je dus ook al eens In C meespelen ga dan naar incapp.eu, kies je instrument en je bent vertrokken!
 

Op 30 april 2019 kan je dan de live ervaring meemaken in CCHA, een uitvoering met onder meer studenten van de Hasseltse muziekacademie onder leiding van ChampdAction.

credits

coaching ChampdAction / © Dylan Nolte
champdaction.be & scmwd.kunstencampushasselt.be


Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten