vr 26 apr 2019 - 20.00 u

The English connection

symphoniaASSAI_strijkers o.l.v. Wouter Lenaerts & Emma Van den Ecker (hoorn) & Gilles Van der Linden (tenor)
vr 26 apr 2019
20.00 u
  • vr 26 apr 2019
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In The English connection onderzoekt symphoniaASSAI het wezen van de Engelse muzikale identiteit en de historische verbanden tussen het werk van de componisten Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams en Benjamin Britten. Drie componisten op zoek naar een eigen Engels idioom, een nationale muziektaal die onlosmakelijk verbonden blijkt met de volkscultuur en de glooiende landschappen die hen omringden.
 

Ralph Vaughn Williams, van Welshe afkomst en ooit nog leerling van Ravel, schreef Fantasia on a theme by Thomas Tallis in 1910 en dirigeerde zelf de London Symphonic Orchestra op de première ervan.
 

Britten zette zichzelf ietwat buiten de geschiedenis omdat hij voorbijgaat aan de avant-garde uit de 20ste eeuw ten voordele van een perfecte beheersing van het componistenmétier, een kennis van de muziek en een eerlijk electisme.
 

symphoniASSAI, met Hasselt als thuisbasis, wil onder leiding van Wouter Lenaerts, de muzikale krachten in de regio versterken. We bieden hen daarvoor graag een vast podium in CCHA.
 

Ralph Vaughn Williams Fantasia on a theme by Thomas Tallis
Benjamin Britten Serenade for tenor, horn & strings & Simple symphony
Edward Elgar Sospiri & Serenade for strings

credits

dirigent Wouter Lenaerts / tenor Gilles Van Der Linden / hoorn Emma Van Den Ecker / inleiding Stijn Paredis / © Dan Cook
symphonia-assai.be, eaudecor.be & gillesvanderlinden.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring