cultuurcentrum Hasselt

Eliane Rodrigues (piano)

Chopin
do 28 mrt 2019 - 20.00 u
do 28 mrt 2019
20.00 u

Eliane Rodrigues, geboren in Brazilië, is een echt pianowonder en componeerde al voor ze kon lezen of schrijven. De video-opname van een defecte concertvleugel in de Doelen Rotterdam is legendarisch en typeert haar kunsten en haar spontane instelling. Ook werd ze erg gewaardeerd in haar rol als begeleidster in het parcours van Thomas Vanderveken om het pianoconcerto van Grieg in de vingers te krijgen.

Eliane Rodrigues stelde een prachtig programma samen. Vier grootse en virtuoze solowerken van Chopin worden onderbroken door een paar nocturnes, dé romantische en meest lyrische pianovorm bij uitstek. De derde pianosonate wordt, samen met de vorige, beschouwd als één van de moeilijkste composities, zowel technisch als muzikaal. Het ongecompliceerde Andante spianato is één van de mooiste stukken uit de pianoliteratuur. Het lijkt op een nocturne die je in trance wegvoert, tot je plots uit de droom wakker wordt en het virtuoze geweld van de Grote Polonaise op je afkomt. 

Dit concert wordt opgenomen door KLARA en later uitgezonden!
 

Fryderyk Chopin Sonate nr. 3 in si klein, opus 58; Nocturne 10 in la b groot, opus 32 nr. 2; Ballade nr. 1 in g klein, opus 23; Nocturne 3 in si groot, opus 9 nr. 3; Scherzo 2 in b klein, opus 31 & Andante spianato et grande polonaise brillante, opus 22

programmaboekje

credits

piano Eliane Rodrigues / inleiding Riet Jaeken
elianerodrigues.com