Stabat Mater van Scarlatti, Miserere van Allegri e.a. - Belgische première

Voces Suaves & Jörg-Andreas Bötticher (orgel)
za 23
februari
  • za 23 feb 2019
    20:00
    Sint-Quintinuskathedraal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Na Pergolesi, Boccherini en vorig seizoen een bijzondere Poulenc trekken we ook dit seizoen de Stabat mater rode lijn door. Voces Suaves (Zachte Stemmen) is een prachtensemble uit Basel. De 10 zangers zijn gevormd in de beroemde Schola Cantorum Basiliensis. Ze stellen voor het eerst in België een adembenemend programma voor met in de hoofdrol het Stabat mater van Domenico Scarlatti. Het is één van de belangrijkste vocale werken uit zijn hele oeuvre en kent in de muziek-geschiedenis nauwelijks zijn gelijke. Dit aangrijpende werk is ingebed in een totaal begeesterend programma, vol met bijzondere Italiaanse barokwerken.
 

Met het Salve regina van Domenico’s vader Allessandro en ’de kruisdaging’ van de minder bekende Italiaan Antonio Lotti - een ontdekking! - en het erg bekende Miserere van Allegri - een verfrissende versie! - wordt dit een onvergetelijke pre-passie ervaring.
 

Domenico Scarlatti Stabat mater & Salve regina
Gregorio Allegri Miserere
Antonio Lotti Crucifixus

"***** The group are well named as they have a delightfully suave tone and blend which are very easy on the ear, and provide delicate accounts."
The Early Music Review

credits

dirigent & organist Jörg-Andreas Bötticher / sopraan Lia Andres, Christina Boner & Mirjam Wernli / bas Davide Benetti / tenor Dan Dunkelbaum & Raphael Höhn / alt Jan Thomer / bariton Tobias Wicky / © Markus Räber
voces-suaves.ch

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten