An American in Paris & Cuba

Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Kazuki Yamada & Steven Osborne (piano)
zo 27 jan 2019
20.00 u
  • zo 27 jan 2019
    20.00 u - 21.40 u
    concertzaal
    pauze 20.30 u
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Net voor Ravel zijn pianoconcerto componeerde, ging hij samen met Gershwin op muzikale strooptocht in de jazzclubs van Harlem. Hun bezoek aan de legendarische Cotton Club verwerkte hij in zijn met bluesakkoorden doorspekte pianoconcerto. Enkele jaren eerder wandelde Gershwin door de straten van Parijs en stak het verkeersgewoel en het getoeter van taxi’s in zijn bruisende stadsfantasie An American in Paris. De rumbaritmes van Havana spelen dan weer een hoofdrol in zijn feestelijke Cuban overture. Gershwins vitale orkestmuziek contrasteert perfect met Ravels dromerige Pavane en de geraffineerde Valses nobles et sentimentales.
 

Dirigent Kazuki Yamada bewandelt de fijne lijn tussen deze even welbespraakte, maar anders sprekende tijdgenoten. Toppianist Steven Osborne betovert als solist in Ravels Pianoconcerto.
 

George Gershwin Cuban ouverture & An American in Paris
Maurice Ravel Pianoconcerto in G, Pavane pour une infante défunte & Valses nobles et sentimentales

programmaboekje

credits

dirigent Kazuki Yamada / piano Steven Osborne / inleiding Stijn Paredis / © Benjamin Ealovega
antwerpsymphonyorchestra.be & stevenosborne.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring