wo 5 dec 2018 - 20.00 u

In Flanders Fields

Werner Van Mechelen (bas-bariton) & Stefaan Degand (recitant)
wo 5 dec 2018
20.00 u
  • wo 5 dec 2018
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Je kan oorlog op verschillende manieren "herdenken". Beter ware het om helemaal geen oorlog meer te hoeven herdenken, maar kunstenaars halen er inspiratie uit. Componisten die actief waren tijdens de Eerste Wereldoorlog - en er niet goed van waren - vormen de rode draad van deze concertvoorstelling: Claude Debussy, Ivor Gurney, Samuel Barber, Paul Hindemith, Charles Ives en Igor Stravinsky.

Stefaan Degand selecteert een aantal aangrijpende getuigenissen van soldaten en adembenemende poëzie. In Flanders van Ivor Gurney is het meest bekend wellicht en zal op een unieke manier live gezongen worden. Gurney componeerde en zette de tekst van het lied op het moment dat hij zelf gewond werd als oorlogssoldaat. Zijn leven was na de oorlog verwoest door de zogenaamde shellshock, een posttraumatisch stresssyndroom.
 

Claude Debussy Berceuse héroique, Les soirs illuminés par l’ardeur du charbon & Noël des enfants qui n'ont plus de maison
Ivor Gurney In Flanders
Samuel Barber Dover beach
Paul Hindesmith Strijkkwartet nr. 2, opus 10
Charles Ives Three songs of war
Francis Poulenc Prier pour paix
Arnold Schoenberg Die Eiserne Brigade
Igor Stravinsky Three pieces for string quartet
Luc Van Hove Two war songs

programmaboekje

credits

bas-bariton Werner Van Mechelen / recitant Stefaan Degand / piano Florestan Bataillie / viool Wolfram Van Mechelen & Ludovic Bataillie / altviool Rhea Vanhellemont / cello Pieter-Jan De Smet / inleiding Florestan Bataillie / © Bart Grietens
wernervanmechelen.eu


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring