28 okt 18
11.00 u
  • zondag 28 okt 18
    11.00 u
    parketzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een Noors trio dat Scandinavische muziek uitvoert: een perfecte match voor de klassieke invulling van Nordic night(s). Bovendien is Grieg jarig in 2018 (hij werd 175 jaar geleden geboren).
 

Als er twee componisten de Scandinavische muziek op de wereldkaart gezet hebben, dan zijn het Edvard Grieg en Jean Sibelius wel. Zij hebben het hoge noorden haar auditieve aura verleend.
 

Grieg kennen we uiteraard van zijn machtig pianoconcerto en zijn subliem strijkkwartet. Het pianotrio componeerde hij aan het meer in een klein huisje - dat je nu nog kan bezoeken – nabij Oslo. Sibelius’ magistrale en onuitputtelijke werken werden met hun atmosferische klankvelden, hun onorthodoxe harmonieën en nieuwe melodieën al gauw beschouwd als de perfecte soundtrack bij het Scandinavische natuurschoon.
 

Het Grieg Trio, opgericht in 1987, viel al van bij de start op indrukwekkende wijze in de prijzen en concerteert in alle grote Europese zalen, tourt met regelmaat in de Verenigde Staten en het verre Oosten en is een vaste gast op de belangrijkste festivals.

Edvard Grieg Andante con moto
Orjan Matre Pianotrio
Rued Langaard Mountain flowers
Jean Sibelius Pianotrio in C-major, Lovisa

programmaboekje

"Een nooit eerder beleefde unanimiteit en muzikale ervaring."
Tibor Varga

credits

piano Vebjørn Anvik / viool Sølve Sigerland / cello Ellen Margrete Flesjø / © Lars Myhren Holand
griegtrio.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring