27 okt 18
20.00 u
  • zaterdag 27 okt 18
    20.00 u
    Sint-Quintinuskathedraal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vocal Art is actief in Noord-Noorwegen. Het bestaat 10 jaar en is samengesteld uit professionele zangers, met een basis van zes zangers die elke dag in Salten resideren, een plek high up north, die helemaal tot de verbeelding spreekt.
 

Sinds Soetkin Baptist in Noorwegen woont, is ze lid van dit prachtige vocaal ensemble. Vocal Art werkt samen met de belangrijke Noorse culturele instituten zoals Nordland Theater, Bodø Domkerk, Music in Nordland...
 

Het ensemble is veelzijdig en verbindt zich aan tal van uiteenlopende projecten. Van barokmuziek tot muziektheater, van nieuwe creaties tot volksmuziek. Het afgelopen jaar legde Vocal Art de focus op werk van Fridthjov Anderssen, dé componist van Bodø. Anderssen studeerde samen met Max Reger in Leipzig en is vooral bekend om het toonzetten van Noord-Noorse volksgezangen.
 

In Nordland brengt Vocal Art enkel muziek van boven de poolcirkel. Oude folksongs maar ook nieuwe muziek op teksten van Petter Dass, die‘de Shakespeare van Noorwegen’ wordt genoemd. Laat je meeslepen door de rijke stemmenpracht en de krachtige alomtegenwoordige Scandinavische zangcultuur.

programmaboekje

Anders Karlskås
Anders Karlskås

credits

sopraan Karoline Åseng & Marte Sand / mezzosopraan Soetkin Baptist / tenor Kristian Krokslett / bariton Mikael Rönnberg / bas Henrik S. Dagfinrud / © Liam Simpson & Anders Karlskås
vocalart.no


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring