Kluizelaar (2+)

Simone de Jong
za 6 apr 2019
15.00 u
  • za 6 apr 2019
    15.00 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Er staat een vierkant. Is het een huis ? Er komt geluid uit. Wat gebeurt er binnen ? Er gaat een klepje open. Er gaat een lampje aan en uit. Er zit iets of iemand in, dat is duidelijk. Maar wie of wat?
 

Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De zonderlinge bewoner zegt dat hij niet thuis is, maar we horen hem wel. Is hij er dan ook echt? Of denken we dat alleen maar?
 

Zeker, het is een eenvoudig en beproefd concept: een doos die beweegt en waarmee van alles gebeurt. Maar in Kluizelaar wordt dit idee op een hoger niveau getild. Het vakmanschap van mimespeler Toon Kuijpers als man-in-de-doos (of toch niet?), de subtiele opbouw, de prachtige soundscape en dito belichting maken van Kluizelaar "een heerlijk theatraal kleinood om helemaal in op te gaan" ( *****, theaterkrant.nl). En dat of je nu (heel) klein bent of (al lang) iets minder klein.
 

Simone de Jong maakte eerder het mooie WalvisJong en maakt, net als Gaia Gonnelli, Malou van Sluis en Daniël van Klaveren deel uit van een getalenteerde jonge generatie Nederlandse kunstenmakers voor jong publiek. En omdat talent nu eenmaal grenzeloos is, geven we hen graag ons podium!
 

Kluizelaar, of: op fantasie staat grens noch maat!

credits

regie & concept Simone de Jong / spel Toon Kuypers / decorontwerp Erik Begemann / muziek Max Gramser / © Saris & den Engelsman
hethoofd.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring