TATTARRATTAT! (3+) - première

frieda
za 2
maart

Kijk! Daar staat een tuig!
Groot! Zwart! Degelijk!
En zie ginder! Daar komt iets aangerold!
Klein! Wit! Gammel!
Hoor toch!
Daar wordt gekweeld!
Ze botsen!
Een schermutseling?
Een rendez-vous?
Maar kijk nu toch eens aan!

In TATTARRATTAT! komen die dingen elkaar tegen. Een plan ontmoet een driehoek. Een uitroepteken botst tegen een blok marmer. Abstract gaat in duel met zichzelf, of redetwist met Concreet. Er wordt samen- of tegengewerkt, geduwd, getrokken, onderhandeld en gekopieerd.
 

TATTARRATTAT! is een levend beeldend werk dat door zowel ouder als kind gelezen kan worden. Een festijn van herkenning. Een feestelijke ontdekking van verschil ook.
 

De frieda’s zijn een los/vast gezelschap van multidisciplinaire kunstenaars die zich niet door één genre laten vangen. Eerder waren ze bij ons te gast met het speels interactieve x tot de zoveelste (coproductie Krokusfestival). Verwacht ook nu weer frisse beelden en best een leuke portie zottigheid!
 

* tattarrattat is het langste palindroom in de Oxford English Dictionary. James Joyce gebruikt het woord in Ulysses (1922): "I was just beginning to yawn with nerves thinking he was trying to make a fool of me when I knew his tattarrattat at the door.”

credits

van & met Tina Heylen, Eva Binon, Patrick Vervueren & Ephraim Cielen / in samenwerking met Theater FroeFroe
compagniefrieda.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten