cultuurcentrum Hasselt

Hop Signor Puppet Theatre (Griekenland)

Tabula rosa (6+) - Belgische première
za 2 mrt 2019
za 2 mrt 2019

”Hij schrijft met vuur en passie. Hij komt al lange tijd zijn schrijfkamer niet meer uit. En toen we hem op kwamen zoeken, toen was hij volledig verdwenen in zijn teksten."

Tabula rosa is het verhaal van een schrijver. Hij schrijft en schrijft en schrijft, hij vergeet dag en nacht, hij vergeet de hele wereld. Als hij maar kan schrijven. En dan gebeurt iets vreemds: hoe langer en hoe meer hij blijft schrijven, hoe meer hij ‘verdwijnt’ in zijn eigen woorden, hoe meer hij krimpt. Elke dag staat hij iets kleiner op, elke dag worden de tafel, pen en stoel groter en groter. Wat is hier aan de hand?
 

Tabula rosa is een juweeltje: een objectenvoorstelling die zonder woorden op zoek gaat naar het grote geheim van de kleine schrijver, via zijn teksten tot in zijn hart. Of hoe een tabula rasa een Tabula rosa kan worden!
 

Kan het verbazing wekken als we meegeven dat dit Griekse gezelschap met deze parel op verschillende Europese festivals overladen werd met prijzen?

credits

35' / regie Evgenia Tsichlia & Stathis Markopoulos / poppen & decorontwerp Thanos Sioris & Evgenia Tsichlia / muziek Antonis Skamnakis / lichtontwerp Thanos Sioris / manipulaties Evgenia Tsichlia / © Elias Markou
hopsignor.gr