Pop-up (3+)

Teatro delle Briciole
za 2 feb 2019
16.00 u
  • za 2 feb 2019
    16.00 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Draaien we de eerste bladzijde, en zie: daar verschijnt een jongetje. Twee schaarknippen later en het jongetje speelt voetbal. Een roffelend geluid, een andere pagina en weer een schaarknip later duikt er een enorme golf op. Een boek en enkele pagina’s verder en we liggen op het strand aan zee.
 

Pop-up vindt als het ware de strip opnieuw uit, ter plekke, live, aan de tafel, op het podium. Het verbeeldt de kleine verhalen van een jongetje van papier en zijn magische bal. Met haast niets meer dan wat suggestieve geluiden, subtiele handbewegingen, enkele schaarknippen, wat lijm en vooral veel fantasie en zachtheid opent Pop-up de poort naar de fantasie, de droom, de verwondering.
 

In een wereld van digitale beeldvorming en 3D en andere beeldtechnieken, is Pop-up een pleidooi voor de eenvoud en de suggestie. En precies op deze manier ontpopt dit pareltje zich tot een heuse motor voor onze eigen verbeelding. Want daar kunnen we zelf plooien, knippen, plakken, vouwen en inkleuren!
 

Teatro delle Briciole is een 'ancien' van het Italiaanse jeugdtheater. Het werkt met schitterende objecten en veel muzikaliteit vanuit een arte povera-gedachte in op de fantasie en de emotie van de toeschouwer.
 

Pop-up is een fantastische voorstelling die we maar wat graag uit Italië naar ons podium uitnodigen!

credits

concept Giovanni Guerrieri, Giulia Gallo & Giulia Solano / spel Beatrice Baruffini & Serena Guardone / ontwerp boeken Giulia Gallo / lichtontwerp Emiliano Curà / decorontwerp Paolo Romanini / © Jacopo Niccoli
bricioleproduzioni.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring