cultuurcentrum Hasselt

Tg. Winterberg/STIP

In de kelder staat een huis, met fantasie ben je nooit alleen (2+)
za 1 dec 2018
za 1 dec 2018

"Alles is waar, alles is echt gebeurd. Alles is honderdmiljoen procent klinkklare fantasie. Want ik ben wie ik ben. En ik zie wat ik zie."

Alleen en helemaal tevreden leeft een muis in de warme kelder van een gigantisch groot huis. Veel heeft ze er niet omhanden, dus droomt ze maar wie er allemaal in de theepot woont en giechelt ze om de schaduw van haar eigen staart. Zo beleeft ze honderd en één bijzondere avonturen, maar altijd binnen dezelfde vier muren. En daar zitten wij ook, lekker dicht bij muis, tot...
 

Tg. Winterberg maakt energieke en visuele voorstellingen, vol krachtige beelden met een rijk palet aan poppen, objecten en acteurs.
 

Zowel In de maneschijn (2015) als Meneertje Meer (2017) werden bijzonder enthousiast onthaald (****, theaterkrant.nl) en waren te zien op ons podium. Meer zelfs: Meneertje Meer won in maart 2018 de Zilveren Krekel in Nederland voor "meest indrukwekkende jeugdproductie". Poppenmaakster en actrice Marlyn Coetsier speelde in beide en regisseur Rob Vriens won in 2016 de precieuze Duitse jeugdtheaterprijs Karfunkel.
 

Een voorstelling voor echte fantasten: over je verbeelding de vrije loop te laten omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn!

credits

regie Rob Vriens / dramaturgie Mark Haayema / spel Marlyn Coetsier / © Job van Gelder
tgwinterberg.nl