Compagnons de la chanson

Liliane Saint-Pierre & Marijn Devalck
di 23 apr 2019
15.00 u
  • di 23 apr 2019
    15.00 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In december 2018 wordt Liliane Saint-Pierre 70 jaar. Meer dan 55 jaar daarvan bracht ze door op de planken. Ze is een echt theaterdier, een grote concertdame en bovenal een zangeres met een magische stem en een onweerstaanbaar interpretatievermogen.
 

Liliane Saint-Pierre was amper 15 jaar oud toen ze meer dan 40.000 exemplaren verkocht van haar eerste single. Op haar zestiende was ze de jongste deelnemer aan de Knokke Cup. Dé Claude François nam 20 nummers met haar op. In 1987 verraste ze vriend en vijand met Soldiers of love op het Eurovisie Songfestival en in 1989 raakte ze iedereen met het bloedmooie Sacha, intussen een échte kleinkunstklassieker.
 

Marijn Devalck schreef zijn eerste songs op 14-jarige leeftijd en begon zijn zangcarrière als tieneridool onder de naam Marino Falco. Hij brak door in 1966 met de hits Ma première cigarette en Je n’ai plus mon papa.
 

Zijn talent voor acteren, dans en zang maakten hem belangrijk voor de musical in Vlaanderen. Bij het brede publiek werd hij bekend door tv-reeksen als De Paradijsvogels en (natuurlijk) F.C. De Kampioenen. In 1991 keerde hij terug naar de muziek met het album Tussen licht en donker.
 

In dit gloednieuwe theaterconcert komen Liliane Saint-Pierre en Marijn Devalck voor het eerst samen, verenigd én vereeuwigd op het podium. Meer dan 100 jaar muzikale ervaring in puur Frans chanson met Gilbert Bécaud en Jacques Brel, maar ook France Gall en Céline Dion, Edith Piaf en Charles Aznavour, Johnny Hallyday, Claude François, Nicole Croissy, Yves Montand, Luis Mariano en Adamo.

credits

zang Liliane Saint-Pierre / zang & gitaar Marijn Devalck / zang & contrabas Jean Van Lint / zang & klavieren Dirk Van der Linden / drums Eric Rits / © Jan Huysentruyt
lilianesaint-pierre.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring