cultuurcentrum Hasselt

De Beren Gieren

do 28 mrt 2019 - 21.30 u
do 28 mrt 2019
21.30 u
  • do 28 mrt 2019
    21.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Het beste van de New wave of Belgian jazz, deel 2. Net als vorig jaar tijdens Piano day(s) een spannend pianotrio van eigen bodem om naar uit te kijken!
 

De Beren Gieren is één van de belangrijkste troeven van de Belgische jazz. Het trio rond Fulco Ottervanger startte in 2009. A raveling (2013) zorgde voor de doorbraak, met The detour fish (2014) en One mirrors many (2015) speelden ze meteen mee op het internationale voorplan.
 

Op Dug out skyscrapers (2017) dialogeren harmonieën en meeslepende grooves met elkaar. Met subtiele elektronische effecten leggen De Beren Gieren het potentieel van hun akoestische instrumenten laag per laag bloot. De piano echoot door, de drums splitsen zich op in nog meer deeltjes en de bas reikt nog dieper in haar sonore universum.
 

De band speelde op grote festivals als North Sea Jazz, Trondheim Jazzfest en Jazz Middelheim en speelde met internationale grootheden als Marc Ribot, Jean-Yves Evrard en Louis Sclavis.

Eén van de grote jazzplaten van het jaar. - Wat de heren op Dug out skyscrapers presteren tart alles: zij ontstijgen zichzelf, het jazzgenre én onze verwachtingen. Grijpt je bij de keel, haalt je onderuit, laat je in trance achter.

FocusKnack & De Morgen

credits

piano Fulco Ottervanger / contrabas Lieven Van Pée / drums Simon Segers / © Grégoire Verbeke
deberengieren.be