cultuurcentrum Hasselt

Bjorn Eriksson, Axl Peleman, Patrick Riguelle, Guy Swinnen e.a.

50 jaar Neil Young
di 4 dec 2018 - 20.00 u
di 4 dec 2018
20.00 u

Wie heeft er op de festivalterreinen van zijn of haar jeugd niet luidkeels meegebruld met Keep on rockin’ in the free world van Neil Young?
 

Het is moeilijk te geloven dat de song al bijna 30 jaar oud is. Nog moeilijker is het om je voor te stellen dat Neil Young toen al een oude rot in het vak was, die 20 jaar daarvoor al afscheid had genomen van Buffalo Springfield, de groep die hem de eerste roem bracht.
 

Al 50 jaar lang houdt Neil Young zich intussen makkelijk staande tussen het jonge geweld. Met zijn wapenbroeders Crosby, Stills en Nash of als soloartiest: Neil Young blijft relevant, ook voor een jonge generatie muzikanten en publiek.
 

The needle and the damage done, Heart of gold, Harvest… het zijn gebeeldhouwde songs, die de soundtrack van ons bestaan vormen.

credits

zang & gitaar Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs), Bjorn Eriksson (Eriksson Delcroix), Guy Swinnen (The Scabs), Piet De Pessemier (Mad About Mountains) & Patrick Riguelle / zang & bas Axl Peleman / drums Ron Reuman / keyboard Jan Hautekiet