Voor de 3de editie van Nordic night(s) verruimen we onze blik op Noord-Europa en kijken we ook naar Litouwen.
 

Merope - een band van het Belgische platform/label granvat rond Bert en Stijn Cools - brengt met een angelieke stem, harp, prachtige harmonieën en minimale elektronica oude Litouwse volksliederen over de connectie tussen mens, dromen en natuur. Na 9 days (2012) en Amaranthine (2015) verschijnt deze zomer derde album Naktės.
 

De Belgische gitarist Bert Cools studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en won in 2010 de Erasmus Jazz Prijs. Fransman Jean-Christophe Bonnafous is een virtuoos op de Indiase bansurifluit. De Litouwse zangeres Indré Jugeleviciût, die ook de wonderschone kanklès bespeelt, zingt met een lieflijk, bijna fluisterende stem en bedient zich van (fonetisch) gezongen lyriek.
 

Alhoewel de muziek van Merope soms wat meer ritmisch stevig wordt ondersteund, behoudt de muziek zijn dromerige en filmische karakter.

credits

stem & kanklès Indrè Jurgeleviciùt / bansuri Jean-Christophe Bonnafous / gitaar & effecten Bert Cools / © Visvaldas Morkevicius
meropemusic.com & granvat.com

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten