cultuurcentrum Hasselt

Pieter Verelst

Mijn broer en ik
wo 24 apr 2019 - 20.00 u
wo 24 apr 2019
20.00 u
  • wo 24 apr 2019
    20.00 u
    CCHA - kleine theaterzaal

"Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel verheugd ben. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broers lugubere aanzicht, krijg ik vanavond eindelijk de kans om in het reine te komen met mijn broer. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer. Hij kan het ook niet helpen. Laten we dat afspreken."

In Mijn broer en ik laat Pieter Verelst een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Voor je het weet, ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol. Combineer dit met zijn energetische acteertalent en muzikaliteit en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.
 

Jong en aanstormend cabarettalent Pieter Verelst mag zichzelf sinds eind 2016 de winnaar noemen van het Camerettenfestival. Eerder viel hij ook al in de prijzen (jury- én persoonlijkheidsprijs) op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Onze noorderburen erkenden dus al meermaals zijn overweldigende talent en met zijn heel eigen energieke en originele stijl palmt hij stilaan ook Vlaanderen helemaal in.

***** Nooit maakte een beginnende comedian meer indruk in Vlaanderen. Denk aan het ontregelende Nederlandse cabaret van Hans Teeuwen of Micha Wertheim, maar dan met die ondefinieerbare absurde twist – eerder Belgisch dan Vlaams - en gedrenkt in de volkse klei. Een vergelijking met Wim Helsen is ook onvermijdelijk, maar Verelst heeft nog meer troeven zoals een arsenaal aan gezichtsuitdrukkingen. En hij komt weg met flauwiteiten omdat hij ze meteen ontkracht.

De Standaard, 28 oktober 2017

credits

tekst, muziek & spel Pieter Verelst / regie Joost Laterveer & Pieter Bouwman / met dank aan Pieter Hofman, Nick van Hintum & Wilhelmer van Efferinck / © Giel Domen
pieterverelst.be