Live in Nerdland: DNA

Lieven Scheire
vr 15 feb 2019
20.00 u
  • vr 15 feb 2019
    20.00 u
    concertzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een entertainende theaterlezing over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ook jouw leven gaat veranderen.

Fysica saai? Niet als het aan Lieven Scheire ligt! Na stand-up en televisiewerk komt hij nu naar je toe met zijn theaterlezing over de nieuwste ontwikkelingen in de genetica.
 

De wetenschap en technologie veranderen aan zo’n razende snelheid dat we het amper nog kunnen bijhouden. Het duizelt ons van de mogelijkheden en voor we het goed en wel beseffen, is er weer iets nieuws op de markt.
 

Welke ontwikkelingen staan er te trappelen aan de uitgang van het lab om binnenkort ons dagelijkse leven binnen te treden? Lieven Scheire zoekt het voor je uit. In deze lezing heeft hij het over ons DNA en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.
 

En het leuke is: je hoeft geen zes diploma’s te hebben om Lievens wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet)! Lieven Scheire - half wetenschapper, half mens - verbaast je met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. Wedden dat je gebeten wordt door het natuurkundevirus? Erg is dat niet, want nerd zijn is best hip!
 

Lieven Scheire begon zijn carrière als stand-up comedian (o.a. met Neveneffecten) en was vervolgens te zien in verschillende programma’s voor Woestijnvis, VRT en VIER (o.a. Willy’s en Marjetten, Basta, Scheire en de schepping, De allesweter).

credits

van & met Lieven Scheire
lievenscheire.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring