Tirade 3 - In blind vertrouwen

Meuris
wo 9 jan 2019
20.00 u
  • wo 9 jan 2019
    20.00 u
    concertzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

"Zeg, diene Meuris, is die altijd zo kwaad?”
"Is dat erg?”
"Nou nee, erg niet nee. Maar het valt wel op: die is precies altijd kwaad.”
"Misschien heeft ie wel een punt. Met z’n kwaad zijn. Misschien zouden we met z’n allen wat meer kwaad moeten zijn.”
"Zou d’r verder ook nog iets te lachen zijn, bij diene Meuris?”
"Ik ben er zelfs zeker van.”

Na een volledig uitverkochte eerste Tirade-tour en een tweede reeks (Tirade 2.017) met nog meer shows, nog meer uitverkochte zalen én een vertoning op Canvas, steekt Stijn Meuris een ferm tandje bij.
 

Omdat er nog wel enkele politieke katten te geselen vallen, aan alle kanten van het kleurenspectrum. En omdat er, ondanks alles, geweldig gelachen kan worden met iets dat zo humor- en uitzichtloos is als het huidige beleid.
 

Tirade 3 belooft sowieso een speciaal geval te worden. Aan het eind van een turbulent en bijwijlen beschamend geacteerd verkiezingsjaar moet de druk van de ketel: ”What the fuck! Wat was dat allemaal.”

In een ruim 90 minuten durende solovoorstelling overloopt Meuris, gepokt en gemazeld als het gaat over podiumvastheid en energie, niet enkel het afgelopen politieke jaar; hij checkt en passant ook of de burger er nog een beetje zin in heeft.
 

Tirade 3 kan immers ook dienen om de Vlaming, die het allemaal amper interesseert zolang zijn frigo maar vol zit, nog heel even een tik tegen de kop te geven. Voor het allemaal definitief naar de kloten is.
 

Achteraf niet komen klagen. Klagen doen we best vooraf.

"**** Nu Michael Van Peel stopt met zijn einde­jaarsconferences zou Stijn Meuris de fakkel weleens kunnen over­nemen. In zijn derde ‘Tirade’ trekt hij van leer tegen de politiek met de allure van een topcomedian."
De Standaard, 7 december 2018

credits

van & met Stijn Meuris / © Alexander Popelier
stijnmeuris.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring