wo 28 nov 2018
20.00 u
  • wo 28 nov 2018
    20.00 u
    concertzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Vijf jaar na Rouge ardent - het vijfde best verkochte album in België in 2013 - en de 200 Acoustic concerten (CCHA, 2015) is Axelle Red terug met een nieuw album: Exil.
 

Voor het vervolg op Rouge ardent trok Axelle Red naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Ze werkte er met Dave Stewart (Eurythmics), met Scandinavische producers én met Albert Hammond en Shelly Peiken. Die laatste twee schreven exact vijfentwintig jaar geleden mee aan de klassieker Sensualité, één van de grootste successen op haar debuut.
 

Op Exil - met iets meer pop en rock dan soul - exploreert Axelle Red volop de mogelijkheden van haar stem: "Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die 'grain’ houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat."
 

Begin juni krijgt de Brusselse Ancienne Belgique de primeur, maar dit najaar toert Axelle Red met het nieuwe album langs de provinciehoofdsteden. Dat wordt een blij weerzien in CCHA!

credits

zang & gitaar Axelle Red / keys Dominique Vantomme / gitaar Wigbert Van Lierde / drums Simon Le Saint / © Jan Welters
axelle-red.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring