40 years

The Scabs
vr 3 mei 2019
20.00 u
  • vr 3 mei 2019
    20.00 u
    concertzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De Boemel. Als je niet van Scherpenheuvel of omstreken bent zegt het je waarschijnlijk niets. Maar daar speelden The Scabs veertig jaar geleden een eerste concert. De beste rockband van het land beleefde sindsdien veel succes en triomfen en doorstond bezettingswissels en tragische overlijdens.


Vlaanderens eigenste versie van The Clash en The Rolling Stones is intussen een hele poos terug van veel te lang weggeweest. De comeback startte in 2007 met de legendarische concerten in de Ancienne Belgique waar ze Royalty in exile integraal speelden. In 2015 - 20 jaar na Sunsets over wasteland - verscheen zelfs een nieuw album: Ways of a wild heart.
 

Originele leden Guy Swinnen, Franky Saenen en Willy - de Vlaamse Keith Richards - Willy staan nu aan de start van een tour die vier decennia The Scabs viert. Mét ook een reeks concerten in de theaters. Omdat Unplugged power off hen zo goed beviel, maar vooral omdat ze er zin in hebben.
 

Zin om alle hits, alle publieksfavorieten met overgave te brengen. Van debuuthit So called friends over Stay en Hard times tot Robbin’ the liquor store, She’s jivin’ en Turn it up. En het zal heus niet altijd akoestisch zijn, wel integendeel. De band heeft voor de gelegenheid ook enkele verrassingen in petto. Keep on rockin' in the free world!
 

Na Soulsister in 2017 en Clouseau in 2018, dé jubileumtournee van 2019: The Scabs, 40 years!

credits

gitaar & zang Guy Swinnen, Willy Willy & David Piedfort / drums Frankie Saenen / keys Patrick Cuyvers / bas Geert Schurmans / © Danny Willems & TTT Artists
thescabs.be 
  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring