Een ontgoocheling

het nieuwstedelijk
wo 7
maart
  • wo 7 mrt
    20:15
    C-mine cultuurcentrum
    Geweest

Een ontgoocheling is een vroege novelle van Willem Elsschot. Adriaan Van Aken maakt er een voorstelling over die in de zomer van 2017 gepresenteerd wordt tijdens de Zomer van Antwerpen.

Het verhaal van Kareltje, het hoofdpersonage uit de novelle, is een verhaal dat mensen zullen herkennen. Het gaat over de verwachtingen die ouders stellen in hun kinderen. Het nieuwstedelijk legt vooral de focus op hoe kinderen met die verwachtingen van hun ouders omgaan. Falen is meestal geen optie. En de ontgoocheling is vaak bij alle betrokken partijen groot.

Het stuk is gebaseerd op interviews en gesprekken met laatstejaars van het Antwerpse Atheneum en is dus meteen ook gekoppeld aan de hedendaagse realiteit.

Credits

bewerking, regie & audiomontage Adriaan Van Aken / tekst Willem Elsschot / spel Jurgen Delnaet / muziek Joris Caluwaerts & Benjamin Boutreur + Lot Vandekeybus & Tim Coenen / © Katrijn Van Giel

nieuwstedelijk.be


Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring