BerBerio

Zonzo Compagnie
vr 25
mei
  • vr 25 mei
    10:30
    kleine theaterzaal
    Geweest

In BerBerio wordt de muziekwereld een paar keer op zijn kop gezet volgens het recept van de gevierde Italiaanse componist Luciano Berio. Je bent getuige van een gezongen stripverhaal, hoort wat er gebeurt als muziek van verschillende componisten in de mixer verdwijnen en krijgt zijn heerlijke Folk Songs te horen.

Vier muzikanten gidsen je doorheen de muziekgeschiedenis, verleggen ondertussen wat muzikale grenzen, gaan langs bij Berio’s muze en hypergetalenteerde vrouw Cathy Berberian en laten ons achter met de prettige vaststelling dat de muziekwereld een kruitvat van creatieve mogelijkheden is.

Op het podium zie en hoor je het ensemble Revue Blanche dat nog niet zo lang geleden de Klara prijs won als jonge belofte. Muzikanten van een buitengewoon niveau die in de Italiaanse regisseur en videoartieste Letizia Renzini de ideale partner vonden om de wereld van Luciano Berio om te zetten in een wondere multimediale voorstelling.

de makers
Zonzo Compagnie maakt avontuurlijke muziekvoorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Nadat ze eerder de muziek van John Cage, Miles Davis en Johann Sebastian Bach onder handen namen, wordt nu de Italiaanse componist Luciano Berio uitgepakt en aangepakt. Krokusfestival nodigde Zonzo Compagnie eerder uit met Miles Stones, Staring girl, Slumberland en 3ACH. BerBerio won in Noorwegen de YAMA awards 2016.

muziektheater / max. 150 / leerling: 4 euro / individueel: 8 euro

lesmap

Credits

concept Letizia Renzini & Revue Blanche / regie & video Letizia Renzini / muziek Luciano Berio, Cathy Berberian & Revue Blanche / techniek, licht & decor Pieter Nys / kostuum Johanna Trudzinsky / coproductie Concertgebouw Brugge, Jeugd en Muziek Vlaanderen & KC Rataplan / met de steun van Creatief Europa – Programma van de Europese Commissie / © Dries Segers, Wouter Van Looy & Kris Hellemans

zonzocompagnie.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring