Foei!

BonteHond
do 3
mei
  • do 3 mei
    13:30
    kleine theaterzaal
    Geweest

Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo saai? En waarom mag ik niet in mijn neus peuteren terwijl die gemaakt lijkt voor mijn vinger? Kortom, waarom is slecht leuk en goed saai?

Zelfbeheersing is moeilijk. Je bent er je hele leven zoet mee. Als 2-jarige is het hard werken om niet alles in je mond te stoppen. Als 5-jarige mag je pas iets lekkers als je je groenten op hebt en als 10-jarige moet je stil zitten en stoppen met gamen. En als je denkt dat het ophoudt als je volwassen bent, vergeet het maar.

In FOEI kunnen twee jongens zich niet inhouden. Wel als ze samen zijn maar nooit alleen. Daarom besluiten ze elkaar te trainen in wilskracht. Niet denken aan roze olifantjes, niet spuwen op de grond, niet snoepen uit de koektrommel, niet stiekem naar je buurmeisje gluren en niet uit bed kruipen om even met de iPad te spelen. Zo snel mogelijk willen ze nette, voorbeeldige mensen worden.

FOEI! is een wedstrijd in zelfbeheersing waarin alle mogelijke verleidingen als draken bestreden worden.

de makers
BonteHond (NL) werkt vanuit Almere en maakt uitdagend theater voor een jong publiek. Hun voorstellingen Zebra Zebra, Aaipet, Spoonface, Cowboys huilen niet, Watou, Niet huppelen en Mijn vader is een indiaan waren allemaal te zien in CCHA.

theater / max. 250 / leerling: 4 euro / individueel: 8 euro

Credits

concept René Geerlings & Job Raaijmakers / regie René Geerlings / spel Job Raaijmakers & Maurits van den Berg / muziek Wim Conradi / © Kamerich & Budwilowitz EYES2

bontehond.net

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring