Midzomernachtsdroom

Brandung/Jelle Marteel
vr 20
april
  • vr 20 apr
    13:30
    kleine theaterzaal
    Geweest

vreemd toch
dat verhaal van die geliefden
meer vreemd dan waar
waanzin en liefde maken uw kop zot
en laten het zodanig spoken
dat ge niet meer weet
wie ge zijt
waar ge zijt
of waarom ge zijt

Jelle Marteel bewerkt Shakespeares Midzomernachtsdroom tot een een uitgepuurde, krachtige vertelling over een zoektocht die ons allen bezighoudt. Hij heeft daarbij de geschifte ambitie om alle elf personages zelf te spelen. Van de dolverliefde jongeren over een oude, rijke koning met zijn jonge, blonde deerne tot
een versleten koppel elfen uit het woud.

De liefde raast als een rollercoaster door hun aderen, recht naar het hart. Via alle personages gaat Marteel op zoek naar de ware aard van de liefde maar komt ook zelf in verwarring terecht. “Liefde. Een onmogelijk verlangen,” zoals psychiater Dirk De Wachter zegt.

de makers
Brandung is het gezelschap rond Phillippe Annaert en Jelle Marteel. De twee makers leerden elkaar kennen aan het KASK Gent waar ze tien jaar geleden afstudeerden als master in het drama. Samen maken ze poëtisch en expressief werk dat op zoek gaat naar de romantische ziel van de mens. Jelle Marteel speelde in zijn eigen bewerking van De kleine prins en realiseerde als winnaar van D-buut 2010 Wanikan bij 4Hoog. Voor het Krokusfestival 2014 maakte hij HUIS, een locatievoorstelling in de living. Zijn voorstelling Boomjong was eveneens te zien in CCHA.

theater / max. 200 / leerling: 8 euro / individueel: 8 euro

lesmap

Credits

van & met Jelle Marteel / coaching Philippe Annaert / lichtontwerp Dirk De Hooghe / techniek Frederik Desmedt / coproductie cc De Grote Post / met de steun van de stad Oostende & provincie West-Vlaanderen / © Nana Vaneessen & Jelle Marteel

brandung.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring