Wa wilder man

Compagnie Barbarie & Villanella
19 apr
-
19 apr
Data & tickets
 • do 19 apr
  10:30
  kleine theaterzaal
  Geweest
 • do 19 apr
  13:30
  kleine theaterzaal
  Geweest

De wezens op het podium kijken het publiek met grote en bange ogen aan. Wie zijn ‘zij’ die daar in de zaal zitten? Ze zijn in elk geval vreemd, onbekend, beangstigend en heel klein.

Wat is er zo bizar aan die vreemden? Zo anders aan die anderen? Worden die anderen een deel van het bekende als ze maar lang genoeg blijven?

Om zich te beschermen tegen deze vreemde indringers zetten de wezens maskers op, vermommen ze zich, doen ze zich sterker voor dan ze zijn en vallen ze hopeloos door de mand.

Compagnie barbarie lacht met het kleinmenselijke, met de eigen angsten. Het collectief ziet het als haar missie om de clichés omtrent 'de ander' en de angst voor alles wat vreemd is van jongs af aan te doorprikken.

Wij zijn van hier. Want dit is hier. Dit is ons. Van ons. Van ons is hier. En jullie, jullie zijn van daar. En daar is niet hier. En kan nooit hier zijn. En zal dat ook nooit worden. Daar moet daar blijven. En hier blijft hier zoals het was.

de makers
De 'barbaries', dat zijn zeven actrices, afgestudeerd aan het RITS in Brussel. Samen maken ze visuele, humoristische maar ook eigenzinnige voorstellingen die clichés en vooroordelen graag onderuit halen.

theater / max. 200 / leerling: 4 euro / individueel: 8 euro

lesmap

Credits

van en met Sarah Vangeel, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals & Lotte Vaes / vormgeving Michiel Van Cauwelaert / kostuums Viv Van der Poel / geluid & techniek Saul Mombaerts / grafisch ontwerp Nick Mattan & Ben Raes / met duizendmaal dank aan Randi De Vlieghe & Ilse Daems / productie compagnie barbarie & Villanella / © Franky Verdickt

compagniebarbarie.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring