Dat begint hier al goed

Villanella & Hanneke Paauwe
vr 2
maart
  • vr 2 mrt
    13:30
    kleine theaterzaal
    Geweest

Dat begint hier al goed is een humoristisch en kwetsbaar verslag van het leven van een fee met faalangst. Een sprookje over falen en schaamte, over spijt hebben en stommiteiten begaan. Over perfectie en prestatiedwang. Over het verschil tussen feeën en mensen.

Fee Canapé kan niet zo goed leren. Ze is onhandig, ze sjoemelt en liegt soms. Als straf moet ze van haar moeder op het Departement Schaamte werken. Elke dag krijgt Canapé er telefoontjes van mensen met een wens. Ze willen succes, bewondering, de beste zijn en zich vooral niet moeten schamen. Canapé tovert en tovert, maar hoe meer ze tovert, hoe vaker de telefoons gaan. Ze wordt bedolven onder de wensen.

Iedereen lijkt doodsbang om fouten te maken. Om niet te voldoen. Canapé kan het werk niet meer aan. Haar getover maakt niemand gelukkig. Haar moeder is ontevreden. Canapé wil geen depanneerfee meer zijn. Ze bedenkt een geheim plan.

Dan verschijnt Waltraud, een slechte fee met een zéér boosaardig voorstel...

de makers
Hanneke Paauwe is auteur met grenzeloze fantasie. Ze haalde de longlist voor De Gouden Uil en schreef theaterteksten voor Laika, BRONKS en Villanella. Ze ontving de 1000WATT Lichtpuntprijs voor haar volledige œuvre. Hanneke regisseert ook. Voorstellingen van haar waren te zien in CCHA, zoals Sneeuwwitje, de 77 vergiften, In Memoriam en Het laatste kind.

theater / max. 200 / leerling: 4 euro / individueel: 8 euro

Credits

tekst & regie Hanneke Paauwe / spel & dramaturgie Goele Derick / spel op film Lukas Smolders en een kind / video Olivier D'Hose / decor & kostuum Sara Dykmans / © Sofie Jaspers

villanella.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring