Interesse om HET LAB-resident te worden?

Het schema van HET LAB steekt tjokvol tot eind februari 2021.  Als jullie interesse hebben om in HET LAB te resideren/werken na maar 2021, dan is de volgende informatie belangrijk.


level 1: research & onderzoek

info
Wegens de COVID-19 situatie is de werking op level 1 aangepast.  HET LAB zal in mei of juni 2021 (data nog te bevestigen) een volgende lab inrichten.  Informatie volgt in het najaar van 2020. 

participeren
Ook de festivalbezoeken liggen omwille van de COVID-19 situatie even stil.  We zijn in contact met heel wat festivals en wachten hun informatie verder af vooraleer een volgend festivalbezoek te plannen.  Volg de info op onze website en op facebook.

level 2: proces-development

info
HET LAB voorziet 'residenties op maat': infrastructuur, omkadering/coaching en internationale netwerking. We voorzien inhoudelijke coaching op maat van de kunstenaar en werken binnen ONDERSTROOM met Limburgse partners ondersteuning uit op zakelijk vlak.

HET LAB beschikt daarvoor over een appartement voor max. 6 personen en een werkplek van 100m². Voor technisch afmonteren in het productieproces kunnen residenten terecht in CCHA zelf.

participeren
Wie interesse heeft kan of ingaan op de open call (eind juni 2020) of zich kandidaat stellen bij emely.alders@ccha.be met zeker de volgende informatie:
° inhoudelijk dossier: info medewerkers, uitgewerkte projectomschrijving, doelgroep
° concrete vraag aan HET LAB: infrastructuur, begeleiding/coaching
° timing residentie

Daarop volgt altijd een inhoudelijk gesprek in HET LAB in Hasselt. Op basis van al deze informatie wordt beslist om residentie aan te bieden.


level 3: product-development

info
HET LAB wil makers coproductioneel steunen met hun creatie, niet als zelfstandige producent, maar ondersteunend aan een gezelschap of een projectsubsidie. Deze coproductie bestaat uit afmonteermogelijkheden in CCHA (met technische ondersteuning), presentatie in programmering CCHA en/of Krokusfestival en een financiële coproductiebijdrage.

HET LAB faciliteert en stimuleert op elk level encounter, onderzoek en samenwerking met/voor Vlaamse kunstenaars, connecteert met Imaginate Schotland en AabenDans Denemarken en de internationale context van het Krokusfestival.

HET LAB coproduceert bij voorkeur gezelschappen/kunstenaars met projectsubsidies en/of zonder subsidies. Uitzonderlijk kan een coproductie aangegaan worden met een gezelschap/kunstenaars die in het Vlaamse Kunstendecreet structureel gesubsidieerd wordt.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring