7K! - ontdek de nieuwe (post)klassieke namen

Nils Frahm, Jóhann Jóhannsson, Ólafur Arnalds, Joep Beving, Max Richter, Hauschka, Jan Swerts... de voorbije (bijna) 10 jaar speelden alle (nu grote) namen van de (post)klassieke muziek (herhaaldelijk) in CCHA. Steeds opnieuw hielden we de vinger aan de pols van wat er leefde in een muziekgenre dat sindsdien hoge ogen gooit tot in de meest prestigieuze concertzalen ter wereld. Op vrijdag 9 november organiseert CCHA een heuse 'label night' rond het Duitse 7K!, een nieuw sublabel voor neoklassiek en ambient van het legendarische K7!. Want het is hoogt tijd voor een kennismaking!

Hior Chronik, dat is de Griek Georgos Papadopoulos. Hij staat voor muziek tussen ambient, drone en neoklassiek, tussen Max Richter en Arvo Pärt. Muziek die emoties opwekt en de geest laat dwalen naar verre denkbeeldige oorden. Niklas Paschburg debuteerde net met Oceanic, een ontroerende reis vol melancholie tussen neoklassiek, ambient en elektronische muziek. Het Belgische (!) Echo Collective sluit de avond af. Ze stonden al herhaaldelijk op het CCHA-podium: als ‘de strijkers van Jóhann Jóhannsson en A Winged Victory Of The Sullen’, of tijdens SPOTS 2017 in de oude gevangenis/UHasselt. Amnesiac, hun inventief eerbetoon aan Radiohead, werd overal jubelend onthaald.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring