Patrick Ceyssens: doctoraat, expo én boek

Van kijken naar beelddenken vat Ceyssens’ beeldend kijken van de afgelopen zes jaar samen in een selectie van zijn werk. De expo kreeg dezelfde titel als zijn doctoraatsproject. Dit is een artistiek onderzoek naar de indirecte parameters en krachten in beelden, in het bijzonder naar hun interactie en experimentele wisselwerking. Via connecties in beelddenken en denkbeelden laat Ceyssens een andere manier van kijken en gewaarwording ontstaan.In de wisselwerking tussen verschillende artistieke talen componeerden 12 bekende componisten en muzikanten een stuk muziek voor hetzelfde schilderij van Patrick Ceyssens. Met o.a.: Piet De Pessemier (Mad About Mountains), Kobe Baeyens (Collegium Vocale), Daan Schepers (Bazart, Warhola…), Micha Volders (El Guapo Stuntteam), Peter Houben…

Het geheel van het onderzoek wordt uitgegeven in een interactief boek waarin de lezer via een speciaal ontwikkelde app verschillende filmpjes kan zien via fotoherkenning. Een extra laag in de zoektocht naar de betekenis en werking van beelden. En een unieke samenwerking tussen studenten en docenten van PXL Smart ICT en de kunstenaar.

Van kijken naar beelddenken
nog t/m zo 25 nov - di t/m vr van 10 tot 17 u, za & zo van 13 tot 17 u, gesloten op do 1 nov
rondleiding in aanwezigheid van Patrick Ceyssens: wo 14 nov om 19u30
boek te koop voor 39,95 euro
 

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten