Vanuit het geloof in de wisselwerking tussen cultuur en economie richtten CCHA en enkele bedrijven in 1988 de Stichting Bijzondere Culturele Activiteiten op. Ondertussen is de werking geactualiseerd onder de naam ACT&ART. 

Sindsdien heeft de organisatie meer dan honderd bijzondere voorstellingen op haar palmares geschreven. Een bloemlezing maakt dit meer dan duidelijk: Nina Simone, Academy of St. Martin-in-the-Fields, Georges Moustaki, Toots Thielemans, Jan Fabre/Ballet van Vlaanderen, Rosas, Dave Brubeck, Art Garfunkel, Randy Newman, Trixie Whitley, Dani Klein, Adrien M/Claire B...

Nu nog altijd is het uitgangspunt dat kunst, cultuur en economie samen een boeiende en bloeiende verbinding vormen. Een economisch positieve situatie heeft zijn uitwerking in kunst en cultuur, maar de bloei van kunst en cultuur in een regio stimuleert er ook de economie.

ACT&ART is een dynamische organisatie van ondernemers en bedrijven die geloven in de uitdagende wisselwerking. Door zijn programmering en zijn netwerkmogelijkheden zet Act & Art in op 'maatschappelijk verantwoord ondernemen', essentieel voor duurzaamheid en innovatie van onze bedrijven.

Jaarlijks organiseert ACT&ART drie culturele evenementen van een bijzondere artistieke kwaliteit.  Daarnaast is er ACT&ART+ waar de leden uitgenodigd worden op exclusieve momenten in CCHA, zoals de opening van het seizoen en van festivals en waar ze een meet-and-greet met de artiesten kunnen bijwonen.

Daarnaast ondersteung ACT&ART culturele projecten die het mogelijk maken bijzondere programma's te realiseren in CCHA.  Zo waren de tentoonstelling wandtapijten Portalegre Europalia Portugal, de aankoop van beeldengroep De Cyclisten van Robert Vandereycken en de grote fototentoonstelling Mono No Aware + Yakuza van Anton Kusters.

Tijdens het seizoen 2018-2019 maakt ACT&ART volgende bijzondere voorstellingen mogelijk:
- do 27 sep 2018 - José González & The String Theory
- do 21 feb 2019 - Melanie De Biasio

Interesse in een lidmaatschap of wenst u meer info?
Neem contact op met Inge Houben, 011 77 15 19 of inge.houben@ccha.be.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring