europalia.brasil

home > programma > projecten > europalia.brasil

europalia.brasil
zo 20 nov 2011 - wo 21 dec 2011

BraziliŽ behoort tot de groep landen die, mede op basis van hun economische groei, een prominente rol spelen op het wereldtoneel. Met bijna 200 miljoen inwoners en 8,5 miljoen km≤ vertegenwoordigt BraziliŽ de helft van Zuid-Amerika. Als enig Zuid-Amerikaans land met het Portugees als voertaal onderscheidt het zich bovendien op cultureel vlak.

Verrassend modern, met een gedetermineerde blik op de toekomst, put BraziliŽ zijn inspiratie uit zijn roots en tradities en uit de verscheidenheid van zijn bevolking. BraziliŽ is een smeltkroes van Indianen, van de erfgenamen van de Europese kolonisten, van Afrikaanse slaven en van de vele inwijkelingen uit Japan, China, Libanon, ItaliŽ, DuitslandÖ De verwerking van al deze culturen vormt uiteindelijk de eigen Braziliaanse cultuur in al haar diversiteit.

De 23ste editie van het tweejaarlijkse festival Europalia plaatst alle denkbare Braziliaanse kunstvormen in de kijker: muziek, beeldende kunst, film, theater, dans, literatuur, architectuur, design, mode, gastronomie... : europalia.brasil, BraziliŽ en de diversidade in het hart van Europa.

Muziek is overal aanwezig in BraziliŽ. Het maakt deel uit van het dagelijks leven, zowel in de steden als op het platteland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er daar meer dan 200 verschillende stijlen van bestaan.

Cultuurcentrum Hasselt participeert graag aan de activiteiten in het kader van europalia.brasil en focust met enkele concerten op de Braziliaanse muziek.

The Assad Family - Back to our roots - zondag 20 november 2011 - 11 u
Egberto Gismonti & Orchestra - dinsdag 22 november 2011 - 20 u
Violeiros do Brasil - woensdag 21 december 2011 - 20 u

Daarnaast gaan we ook nog naar een dansvoorstelling van de Braziliaanse choreograaf Claudio Bernado: No coaÁ„o de tempestade in Luik i.h.k.v. onze Euregionele samenwerking.

En wil je meer weten over BraziliŽ? Op donderdag 10 november komt Sven Pichal natuur en milieu in BraziliŽ toelichten, meer bepaald het Amazonewoud. Op 17 november bespreekt seksuologe Annemie Mievis de man-vrouwrelaties en de lichaamscultuurin dit land. Beide sprekers leerden BraziliŽ uitgebreid kennen naar aanleiding van de Canvasreeks BraziliŽ voor beginners.

    Sponsors cultuurcentrum Hasselt vzw. Website stad Hasselt. Website provincie Limburg. Website vlaamse overheid. Website Belfius bank. Website Cristal Alken. Website Het Belang Van Limburg. Website cultuurplatform Limburg. Website uit in Hasselt.

algemeen
Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
tel. +32 11 22 99 31
fax +32 11 24 32 07

kaartverkoop
tel. +32 11 22 99 33
fax +32 11 24 32 07

cultuurcentrum Hasselt
pers | mijn winkelmandje

sep
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
   
jun