home > programma > concerten >

concerten klassieke muziek - post-klassiek - piano_anders
Nils Frahm + support act: Chantal Acda
vr 15 nov 2013 - 20u00 / concertzaal / € 16 basis - € 16 red - € 14.5 abo


Sleepingdog with Nils Frahm live


Nils Frahm live


Nils Frahm live 2


Nils Frahm live 3


Chantal Acda - Arms up high

Chantal Acda
Chantal Acda stond eerder al op het podium van cultuurcentrum Hasselt met haar project Sleepingdog en als lid van Isbells. Begin 2012 trok ze op uitnodiging van Valgeir Sigurdsson (Björk, Antony & The Johnsons Feist…) naar IJsland voor een reeks opnamesessies in diens Greenhouse studio. Na een drukbezet voorjaar met Isbells stelde ze op M-idzomer in Leuven haar poëzieproject Nu Nog Even Niet voor. Onder meer Spinvis uitte zich intussen als fan. In het najaar van 2012 volgde nog een album van True Bypass, haar project met Craig Ward (ex-dEUS, Kiss My Jazz). De afgelopen maanden bracht Chantal heel wat tijd door in de Berlijnse studio van Nils Frahm voor de opnames van soloalbum Let your hands be me guide dat vlak voor dit concert verschijnt.

Nils Frahm
Pianist/componist/producer Nils Frahm leerde het vak bij Nahum Brodski, één van de laatste leerlingen van niemand minder dan Tjsaikovski. Hij opereert vanuit Berlijn en runt er zijn eigen Durton Studio. Daar werkte hij al samen met geestesgenoten als Ólafur Arnalds, Deaf Center, Efterklang, Peter Broderick en Dustin O’Halloran.

Nils Frahm behoort tot de nieuwe lichting componisten die zich vanuit het niemandsland tussen post-klassiek, minimal music en postrock een weg baant naar een breed publiek. Zijn albums Wintermusik en The bells oogstten veel bijval van Berlijn over Hasselt tot Tokio en sinds Felt uit 2011 gaat het helemaal ‘hard’ voor deze jonge, nog steeds maar 31 jaar oude, Duitse pianist. O.a. Mojo, Uncut en Q lauwerden het album met ****-recensies en sindsdien vult hij in zijn eentje grote concertzalen. Trouwens, ook Thom Yorke is fan en zette Nils Frahm in Radioheads HQ Office Chart.

Wij herinneren ons vooral ook zijn passage tijdens Piano_anders #1 in februari 2011: van bij de eerste noot die hij aansloeg werd het onwezenlijk stil in de zaal en hapte het publiek naar adem. Luisteren naar Nils Frahm is binnen treden in een microkosmos die bulkt van breekbare schoonheid. Een schoonheid die ook terug te vinden is op het live album Spaces dat daags na het concert in Hasselt verschijnt via Erased Tapes.

"Nils Frahm is poised to become something of a sensation." The Economist
“Gevoelige improvisaties met een geweldige impact.” subjectivisten .nl, 15 oktober 2011
“"Felt klinkt van begin tot eind puur en ruimtelijk. Een bijzonder gedetailleerde en zeer intieme plaat." kickingthehabit.nl

Chantal Acda: piano, zang & gitaar Chantal Acda
Nils Frahm: piano Nils Frahm

www.chantalacda.com / www.durtonstudio.com / www.erasedtapes.com


        

   


Sponsors cultuurcentrum Hasselt vzw. Website stad Hasselt. Website provincie Limburg. Website vlaamse overheid. Website Belfius bank. Website Cristal Alken. Website Het Belang Van Limburg. Website cultuurplatform Limburg. Website uit in Hasselt.

algemeen
Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
tel. +32 11 22 99 31
fax +32 11 24 32 07

kaartverkoop
tel. +32 11 22 99 33
fax +32 11 24 32 07

cultuurcentrum Hasselt
pers | mijn winkelmandje

sep
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
   
jun