Jazz requiem

home > programma > concerten > Jazz requiem

concerten - jazz Ė klassieke muziek Ė vocaal
Brussels Jazz Orchestra & Vlaams Radio Koor o.l.v. Kurt Bikkembergs - Jazz requiem
vr 16 mrt 2012 - 20u00 / concertzaal / € 20 basis - € 18 red - € 17.5 abo

Het Brussels Jazz Orchestra onder leiding van Frank Vaganťe zit nooit verlegen om speciale en grensverleggende projecten. Na eerdere uitstapjes richting tango en stille film laat de groep nu jazz en klassieke muziek samenkomen in een wel heel speciaal project: Jazz requiem.

In 1993 vatte de Zweedse componist Nils Lindberg het idee op een volstrekt onconventioneel requiem te schrijven. Hij combineerde New Orleans jazz met Zweedse folk en gregoriaanse harmonieŽn en creŽerde een donker maar wondermooi requiem voor de ongewone combinatie jazz orchestra en koor. Het resultaat is een werk dat de luisteraar van de ene verbazing in de andere doet vallen; u hoort niet elke dag een swingend sanctus, toch? Dit unieke stuk vraagt een behoorlijk indrukwekkende bezetting: een koor, twee sopranen, een bariton en een heuse bigband, uitgebreid met twee hoorns, fluiten en vier percussionisten.

Na de dodenmis uit het Hoge Noorden, volgt de compositie Two small bags and ten million dreams van componist Frank Vaganťe, een stuk voor sopraan, bariton, koor en jazzorkest. Van muziek voor dolende zielen naar muziek voor dolende mensen: Two small bags and ten million dreams gaat over migratie, over de zoektocht van mensen naar een beter bestaan. Over het loslaten van wat voorbij is en de hoop om rust te vinden in een nieuw leven. Een thematiek die niet zo ver van het Requiem verwijderd ligt. MichaŽl De Cock schreef het libretto voor dit werk.

dirigent Kurt Bikkembergs / sopraan Iris Luypaers / alt Annelies Dille / bariton Philippe Souvagie / © Jos L. Knaepen

www.brusselsjazzorchestra.com / www.vlaamsradiokoor.be


   


Sponsors cultuurcentrum Hasselt vzw. Website stad Hasselt. Website provincie Limburg. Website vlaamse overheid. Website Belfius bank. Website Cristal Alken. Website Het Belang Van Limburg. Website cultuurplatform Limburg. Website uit in Hasselt.

algemeen
Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
tel. +32 11 22 99 31
fax +32 11 24 32 07

kaartverkoop
tel. +32 11 22 99 33
fax +32 11 24 32 07

cultuurcentrum Hasselt
pers | mijn winkelmandje

sep
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
   
jun