In ongenade

home > programma > theater & literatuur > In ongenade

theater & literatuur - RegioTheater RegioDans
Toneelgroep Amsterdam - In ongenade
di 10 jan 2012 - 20u00 / Theater aan het Vrijthof Maastricht / € 18 basis - € 18 red - € 18 abo / gratis inleiding 19u00

Docent David Lurie raakt verwikkeld in een verhouding met een studente. Hij wordt ontslagen en bezoekt zijn dochter Lucy die op het platteland een boerderij runt. Op een dag wordt Lucy verkracht maar ze weigert aangifte te doen. Ze is bereid haar zwarte buurman Petrus te huwen en haar land op te geven in ruil voor zijn bescherming.

Na in ongenade te zijn gevallen als academicus, staart de kloof tussen het oude en het nieuwe leven Lurie aan: “Ik weet niet meer waar het om draait. Tussen Lucy’s en mijn generatie schijnt een doek gevallen te zijn. Ik heb het niet eens gemerkt.”

Voor Luk Perceval (via Hamburg en Amsterdam even terug in Vlaanderen!) en Josse De Pauw houdt de tekst Lurie een spiegel voor: niet enkel meer de knappe man met alleen maar toekomst, maar ook de gewone man met vooral verleden.
Met In ongenade schreef de Zuid-Afrikaanse schrijver J.M. Coetzee (Booker Prize, Nobelprijs) een onthutsende roman vol morele dilemma’s, een boek dat je de rest van je leven met je meedraagt.

regie Luk Perceval / tekst John M. Coetzee / tekstbewerking Josse de Pauw / spel Felix Burleson, Charlie Dagelet, Janni Goslinga, Sergio Hasselbaink, Hugo Koolschijn, Djamila Landbrug, Chris Nietvelt, Celia Nufaar, Vanja Rukavina & Gijs Scholten Van Aschat / dramaturgie Peter Van Kraaij / scenografie Katrin Brack / inleiding Gerhard Verfaillie / vertrek cultuurcentrum Hasselt 19 u / © Jan Versweyveld

www.toneelgroepamsterdam.nl / www.regiotheaterdans.eu


                        

   


Sponsors cultuurcentrum Hasselt vzw. Website stad Hasselt. Website provincie Limburg. Website vlaamse overheid. Website Belfius bank. Website Cristal Alken. Website Het Belang Van Limburg. Website cultuurplatform Limburg. Website uit in Hasselt.

algemeen
Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
tel. +32 11 22 99 31
fax +32 11 24 32 07

kaartverkoop
tel. +32 11 22 99 33
fax +32 11 24 32 07

cultuurcentrum Hasselt
pers | mijn winkelmandje

sep
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
   
jun